Ambacht

De keuze en de waarde van … massief hout

Nature et Desgin - Lydia Piep

Traditie

Ambachtelijk meubilair vervaardigen betekent elk stuk met traditionele of mechanische gereedschappen maken of handmatig… wat het uniek maakt!

Nature et Desgin - Lydia Piep

Knowhow

De voortreffelijkheid van een knowhow, met een oog voor detail en de perfectie van de afwerking zijn er de belangrijkste kenmerken van.

Nature et Desgin - Lydia Piep

Vakmanschap

Gemaakt door lokale ambachten, draagt elk meubelstuk bij tot de economische ontwikkeling van onze regio.

Nature et Desgin - Lydia Piep

Walnoot

Walnoot is een zeer mooi generfd nobel heterogeen hout, waarvan de kleur varieert van lichtbruin tot donkerbruin generfd met zwart. Dit aspect maakt het bijzonder interessant voor de vervaardiging van meubels. Het laat zich relatief goed bewerken en heeft een erg mooie afwerking.

Nature et Desgin - Lydia Piep

Essen kernhout

Van lichtgeel tot geelachtig bruin, es kan een zogenaamde “zwarte” kern hebben. Het is een min of meer belangrijke verkleuring in het midden van de romp. Deze functie is vooral gewaardeerd bij houtbewerking.

In het algemeen produceert de es een kwaliteitshout, met een goede mechanische weerstand, in het bijzonder bij het buigen.

Het huidige gebruik is meer gericht op meubels, in het bijzonder het gebogen meubilair.

Nature et Desgin - Lydia Piep

Esdoorn

Esdoorn is een mat wit hout. Het uniforme uiterlijk maakt de realisatie van verschillende patronen en reliëfs mogelijk. Het is een hard en half zwaar hout, dus perfect geschikt voor intensief gebruik. De draad is maar licht golvend en de korrels zijn fijn en homogeen. De mechanische eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van eikenhout.

Nature et Desgin - Lydia Piep

Eik

Eik is een van de meest prestigieuze houtsoorten van de gematigde klimaatzones.

Het is half hard en half zwaar en heeft zeer goede mechanische eigenschappen. Eik is gemakkelijk toe te passen en biedt een goede weerstand bij verschillende fixaties omdat het niet erg splijtbaar is.